4/22/21

По повод Патрониот празник на нашето училиште

ОУ Елпида Караманди

 

Почитувани,

Нека ни е честит и вековит Патрониот празник на училиштето!
Нека е честит и вековит споменот на Елпида Караманди Бисера!
Оваа година одбележувањето на празникот е во знакот на Тимската работа и Колегијалноста Посветеноста и Љубовта кон децата без кои не ќе можевме да се справиме со тешкотиите во работењето и реализирањето на наставата предизвикани од ковид 19 пандемијата.

Упатувам големо благодарам до сите вработени, до нашите мили ученици и почитувани родители на взаемната подршка и соработка.


                                                                          Директор,
                                                                  Татјана ДамчевскаMay be an image of 1 person, monument and outdoors 

 

 Поздрав од Детскиот парламент 

 Рецитал по повод Патрониот празник

 
 
 
 Учениците од петто в одделение Ви го честитаат патрониот празник на нашето училиште
 
 
 
May be an image of 3 people and textMay be an image of 1 person and text that says 'елпида караманди-бисера по време и невреме чекореше храбро гордо ноесејки светла слобода за ниед имаме иднин лик блескава убавина заспа на на зелена падина длабоко душите скриена од битолчани милно опеана. можеме ние оддолжиме, и незиното име продолжиме "да"-секако дека можеме Co учене,труд лубов кон татковината. песна напишана од: благој георгиевски дедо на тамара георгиевска ученичка од 7б одð' 

0 Коментари:

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib