10/4/20

Достигнувања на учениците на Државниот натпревар по природни науки ( петто и шесто одделение) одржан на 30.9.2020г.

ОУ Елпида Караманди

На ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР  по природни науки кој се одржа на 30.9.2020 учествуваа 4 ученика од шесто одделение и една ученичка од петто одделение.
Сите наши учесници се здобија со признанија за успех и тоа:
Ана Полизовска 6б -ВТОРА ДРЖАВНА НАГРАДА
Јана Поповска 6б - ТРЕТА ДРЖАВНА НАГРАДА
Дарко Петковски 6а -ТРЕТА ДРЖАВНА НАГРАДА
Ана Секуловска 6а - ПОФАЛНИЦА
Евгенија Наумовска 5б -ТРЕТА ДРЖАВНА НАГРАДА
Исто така, од целиот циклус натпревари по природни науки, се избрани ученици како НАЈДОБРО РАНГИРАНИ , т.е. рангирани според вкупните поени на општински, регионален и државен натпревар.
Дел од нашите ученици се во најдобрите!
Со сертификат  за
"Постигнат особен успех на натпреварите по природни науки во 2020 година"  се здобија учениците:
1 Ана Полизовска  6б  (86%)
2.Дарко Петковски 6а ( 86%)
1.Евгенија Наумовска 5б   (89%) 


https://biologija.yolasite.com/?fbclid=IwAR1zAT0aRJkYPkCgS4GsTqReIuhg8B2lgsECxrGUq6u6HVqQxajtelsRWKM

0 Коментари:

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib